Kalle oli timpuri ammatiltaan, omasi synnynnäiset lahjat puusepäksi ja rakentajaksi. Hän oli tullut Lampelaan 1930-luvun puolivälissä. Olin jäänyt enojensa hevosen reestä, kun olivat palaamassa savotalta kotiinsa Kuusamoon Paanajärvelle. Meni Lampelan Erkille hakkaamaan pientä leimikkoa hankikelien aikaan. Keväällä pääsi Sallajoelle uittoon, laski sen matkassa Saijalle. Sieltä palasi Erkille heinämieheksi. Oli hänen töissä useamman vuoden. Löysi elämänkumppanin Iljasta, heidät vihittiin huhtikuussa 1939. Kun savotat loppuivat ja palasit molemmat sieltä kotiin kevättalvella. Tanssi häät pidettiin Iljan kotona Tasalassa.
Ensimmäisen talonsa rakensivat Sallan Lampelaan vuonna 1939. Vanhasta Lampelan Jussin talosta ostettiin puolet. Pirtin pääty seinään piti ostaa honkia valtion maalta, jotta saatiin yksi puutuva seinä umpeen. Pirtti ja kaksi kamaria siitä tuli. Ikkunapielet ja pokat samoin ovet tekivät Kalle ja Määttä Heikki höyläämällä. Muuri oli muurattu, lattiat enähän keskeneräiset. Kun syttyi talvisota, lähdettiin evakkoon, kaikki kylän rakennukset poltettiin. Toista taloa alettiin rakentaa sota- aikana, sitäkään ei ehditty saada asuttavaan kuntoon kun piti lähteä lopullisesti Lampelasta 1944.
Elämä oli vaiherikasta, monesti oli aloitettu alusta tyhjin käsin. Kaikki mitä saatiin se oli hankittu kovalla työnteolla ahkeruudella ja säästämällä. Heinäojan talo myytiin 1979 Viljolle ja Sirkalle. Itselle ostettiin kahden huoneen ja keittiön rivitalo asunto Sallan kirkolta ja muutettiin sinne asumaan. Talvet oltiin siellä ja kesäksi tultiin kotiin ns. vanhalle paikalle ja tehtiin talon kesätöitä ja kerättiin marjoja. Työnteko kun oli jäänyt veriin molemmilla. Kalle teki 75 -vuotiaaksi asti täydet työpäivät kesillä. Paljon oli ollut isoja rakennus työmaita omassa pitäjässä joiden rakentamiseen osallistui. Rakennusmestari Raimo Pirttimaan työmailla oli pisimpään. Mittakirvesmiehenä omasi hyvän päässälasku taidon ja päättelykyvyn Osasi suunnitella ja organisoida työt ja tarkka oli kaikessa.
Hän oli hyvin auttavainen kun joku tarvitsi apua rakentamisessa, moniin talkoisiin osallistui ja osasi neuvoa sen tarpeessa olevaa. Lapsillensa rakensi kaikki leikkikalut puusta, hevosen pari reet, kelkat. autot ja pienet huonekalut. Kesäloma aika heinäkuussa oli kaikkein kiireisintä aikaa piti tehdä talven heinät talon karjalle. Suhtautuminen vieraita ihmisiä kohtaan oli kohteliasta, ei arvostellut kotona työkavereitaan eikä kyläläisiä. Ei valittanut vaivoistaan joita tunsi, yrtti levähtää kun siihen tuli tilaisuus. Osallistui sotainvalidien kuntoutukseen vuodesta 1975 lähtien, joka vuosi kuukauden ajan. Viimeisinä elin vuosina ei halunnut enää lähteä kuntoutettavaksi. Näkö oli silmistä hävennyt ja liikkuminen vaikeutui. Koki kuntoutukset itselleen hyvin tarpeelliseksi. Ainoa asia oli mistä kritisoi oli kuulolaite, joka ei toiminut Aina annettiin vanha entisen tilalle, vaimo Ilja asensi ja viritti niitä yli kymmenen vuoden ajan. Osallistui Sallan Sotainvalidi osaston toimintaan. Seurasi oman ammattialansa kehittymistä koko elämänsä ajan. Kovasti suri kohtaloaan kahtena viimeisenä elinvuotena. Kun ei tiennyt maailman menosta, näön ja kuulon heikkenemisen vuoksi. 31.7.2005. 90-vuotisjuhlissaan Lapajärvellä Tasalassa totesi. Olen paljon nähnyt ja kokenut elämässä. Minä olen valmis jättämään tämän maailman. Olen sopinut kaikki luojani kanssa. Lähtiessään juhlista, halusi käydä vielä kotona. Viimeinen toivomus oli. Käyttäkää minua täällä vielä puulaatikossa.
Kalle kuoli Itsenäisyyspäivänä 6.12.2005 90 vuoden ikäisenä sotainvalidina. Kovin paikka mihin oli joutunut sodassa rintamalla. Oli Vanhassa Sallassa Kelsinkäisenvaaran taistelut Kuolajärven ja Alakurtin välillä heinäkuussa 1942. Hän haavoittui Kiestingissä syksyllä 1942. Komppanian päällikkö oli lähettänyt sallalaisen Eemeli Heikkilän tarkastamaan vielä kaatuneita sotilaita. Rintaman siirtyessä jo eteenpäin. Käsi oli liikahtanut vielä yhdellä miehellä, siitä oli huomannut täällähän on vielä elävä mies.
Nosti miehen purilaisiin ja vei hevosella joukkosidonta paikalle. Ensiavun saatua kuljetettiin lentokoneella Kuusamoon ja sieltä Oulun Diakonissa laitoksen sotilassairaalaan. Hän oli haavoittunut suuhun ja oikeaan käteen. Ei osannut puhua kun pääsi kotiin toipumislomalle ja syöminenkin oli vaikeaa. Sota oli jättänyt syvät arvet sieluun, vasta viimeisinä vuosina ennen kuolemaansa pystyi kertomaan kokemuksistaan sodassa.
Tammikuun seitsemäntenä päivänä vuonna 2006 Oi kallis Suomenmaan soidessa kannettiin Kallen arkku Kursun kirkkoon. Siunauksen toimitti Sallan seurakuntapastori Markku Kananen. Narvan marssin soidessa saatettiin hänet viimeiselle matkalle Kursun hautausmaahan. Muistotilaisuudessa Lapajärvellä Tasalassa laulettiin aluksi Maa on niin kaunis.. Arto ja Tarmo Leinonen lukivat adressit. Helli Varrio lausui kirjoittamansa runon. Meidän laulumme Isänmaalle. Pastori Markku Kananen piti muistopuheen. Veisattiin vanhoja perinteisiä hautajaisvirsiä kanttori Katriina Ahon säestäessä harmonilla. Serkku-poika Vilho Heikkala muisteli Kallen syntymäseutua Vanhaa Kuusamoa, joka jäi toisen maailmansodan rauhan ehdoissa Neuvostoliitolle. Kallen äiti oli syntynyt Paanajärvellä, oli syntyjään Heikkala. Isän ja perheen koti oli ollut Tavajärvellä.
Kirjoitti Kallen poika Seppo Leinonen